• -17,5%
UVAFERM PM hideg- és alkoholtűrő borélesztő 20 g

UVAFERM PM hideg- és alkoholtűrő borélesztő 20 g

Bolti ár: 1 035 Ft
Bruttó ár:  854 Ft
Kedvezmény: - 181 Ft
Szállítás 2-5 nap
14448

UVAFERM PM hideg- (6 Celsius fok) és alkoholtűrő (17tf%) borélesztő 20 g

Rozé és fehér must, gyümölcscefre, aszú, szamorodni, pezsgő.

Adagolás: ~1 zacskó/100 liter

Mennyiség
Szállítás 2-5 nap

  Biztonság és megbízhatóság

NAIH: 58902/2012.

  Szállítási információkhoz kattints!

24 órás kiszállítással az ország teljes területén.

  14 napos elállási jog

pénzvisszafizetési garanciával

UVAFERM PM hideg- (6 Celsius fok) és alkoholtűrő (17tf%) borélesztő 20 g

Rozé és fehér must, gyümölcscefre, aszú, szamorodni, pezsgő.

TERMÉK, TÖRZS:

Champagne-ban szelektált, kitűnő erjesztési tulajdonságokkal rendelkezőszárított fajélesztő. Saccharomyces cerevisiae (klasszikus Bayanus). Törzsneve: UVA-PM 97C. Killeraktív, nagy mikrobiológiai stabilitású élesztő.
 
ERJESZTÉSI VISELKEDÉS:

Gyors erjedésindítás, a cukortartalom gördülékeny és maradék nélküli kierjesztése jellemzi. Pezsgőerjesztés esetén is (minden esetben 2 g/l alatt van a maradék cukortartalom). A PM egy igen robusztus sokoldalúan alkalmazható élesztőtörzs.
 
ALKOHOLTOLERANCIA: A PM 17 %-ig alkoholrezisztens.


ERJEDÉSI HŐMÉRSÉKLET: Már 6 Celsius foktól gyors erjedést biztosít.


ERJESZTÉSI KAPACITÁS: 16,5 g/l cukor ad literenként 1 tf% alkoholt.


SO2-TERMELÉS: Csekély (kb.20 mg/l).


 
ALKALMAZÁSI KÖR, ADAGOLÁS:

  • Pezsgőerjesztésre. 
  • Erjedésben elakadt mustok újraoltására. Jó alkoholtoleranciája és hidegtűrése miatt a késői szüretelésű, nagy alkoholtartalmú borkülönlegességek készítéséhez is javasolt. 
  • Száraz szamorodni, aszú és aszú eszencia erjesztésére is. 
  • Nehéz körülmények közötti erjesztés esetén különösen figyeljünk oda az élesztő megfelelő tápanyagellátására: UVAVITAL komplex élesztőtápanyag alkalmazása. 
  • Jó kénessav-toleranciája és jó ülepedési tulajdonsága is sokoldalú alkalmazását teszik lehetővé.

Hideg, erjedésben elakadt gyümölcscefrék: 30 g/hl
Pezsgőerjesztés: 20-30 g/hl
Borok erjedésleállása esetén: 30-50 g/hl
Tokaji borkülönlegességek: 20-40 g/hl
 
CEFRÉHEZ, MUSTHOZ, LIKŐRÖZÖTT ALAPBORHOZ, ASZÚALAPHOZ ADÁS:

REHIDRATÁCIÓ (és nagy alkoholtartalmú borok esetén AKKLIMATIZÁCIÓ) után. Az optimális élesztőaktivitás eléréséhez a szárított élesztőt kb. 10 x-es mennyiségű (azaz 1 kg élesztő kb. 10 l vízben) 35-40 Celsius fok (max. 40 Celsius fok) hőmérsékletű KLÓRMENTES ivóvízben folyamatos keverés közben "feloldjuk". 15 perces állásidő után a rehidratált élesztőt az erjesztendő tételhez adjuk. Az élesztőt az erjesztendő tételben jól keverjük el! A beoltásnál vigyázzunk, hogy a rehidratált élesztő és a beoltandó anyag hőmérséklete közötti különbség ne haladja meg a 10 Celsius fokot. Megoldás: egy- vagy kétlépéses szoktatás.
 
Erősen alkoholos folyadékhoz történő hozzáadás esetén az élesztőszuszpenzió AKKLIMATIZÁLÁSÁVAL aktivitásveszteséget előzhetünk meg. Ehhez 20 g UVAFERM  PM-hez oldatot készítünk kb. 0,4 liter vízből, kb. 40 g cukorból  és 2 g UVAVITAL-ból. A rehidratált élesztőt néhány órán át akklimatizáljuk ebben az oldatban. Beoltás után az erjesztendőanyaggal jól keverjük el az élesztőt!
 
ADAGOLÁS: 

Normál körülmények között: 20g/hl
Rozébor erjesztése, hidegerjesztés: 20g/hl
Penészes, rohadt szőlő/gyümölcs esetén: 30-40g/hl
Megakadt erjesztés,pezsgőerjesztés esetén: 30g/hl

TÁROLÁS:

Száraz, hűvös helyen (5 – 20 Celsius fok). 20 Celsius fokon történő tárolás esetén is évekig megőrzi aktivitását. Felbontás után felhasználandó! Kérjük a használati utasítások betartását!

ÓVINTÉZKEDÉSEK: 

Az enzimkészítmény porának belégzését, és a felesleges bőrrel való érintkezést el kell kerülni. Bőrre vagy szembe kerülése esetén bő vízzel öblítsük le/ki.

CSOMAGOLÁS:

20 g-os társított fóliás csomagolásban.

Kapcsolódó termékek