Milyen fertőtlenítőszert válasszunk?

Próbálunk segítséget adni a megfelelő fertőtlenítőszer kiválasztásában és felhasználásában a vírus elleni védekezéshez.

Az alkohol tartalmú kéz- és egyéb felületfertőtlenítő termékek, amelyek közül a 70-80% közötti etanol (etil-alkohol) és/vagy izopropil tartalmú szerek hatásosak a legtöbb vírusok ellen. 

Régi és mégis nagyon hatásos módszer a felületfertőtlenítők esetén a nátrium-hipoklorit (hypo) hatóanyagú készítmények, szintén megfelelő vírusölő hatással bírnak. A hyponál 0,1%-os oldatot kell felhasználni. Fokozottan kell figyelni arra, hogy különböző töménységű szerek vannak a piacon, ezért nem mindegy, hogy az adott terméket milyen mértékben hígítjuk. 

A koronavírus (SARS-CoV-2; COVID-19 illetve, coronavirus disease) egy vírus-kórokozó, csak olyan terméket vásároljunk, amelynek leírásában fel van tüntetve a termék vírusölő: (virucid).

A baktériumok (baktericid) elleni fertőtlenítő szerek hatása, bizonytalan a vírusokkal szemben, ezért ezen termékek felhasználása téves biztonság érzetet kelthet.

A fertőtlenítőszerek hatékonysága az alkalmazott töménységtől és a behatási időtől is. A termékek használati útmutatójában kötelező feltüntetni a megfelelő hatás kifejtéséhez szükséges töménységet és behatási időt.

Felületfertőtlenítésnél elsődlegesen azokat a felületeket kell kezelni, amikkel gyakorta érintkezünk, megfogunk (pl. ajtó, ajtókilincs, pult, kulcs, stb.). r.

A termékek címkén megtalálható utasításokat mindig alaposan olvasd el és tartsuk be! (pl.: Ne engedjük a ..., Nyílt léntól és ..!)

Az alkoholos termékek gyúlékonyak, nyílt láng, gyújtóforrás, elektromos vezeték közelében semmiképpen sem használjuk!

A COVID-19 betegségről:

Egyes embereknél különböző tüneteket vált ki. A legtöbb fertőzöttnél enyhe vagy közepesen súlyos lefolyású betegség alakul ki, amelyből a gyógyulás kórházi ápolás nélkül bekövetkezik.

A leggyakoribb tünetek:

láz
köhögés
fáradékonyság
az ízlelés vagy szaglás elvesztése


Kevésbé gyakori tünetek:
torokfájás
fejfájás
fájdalom
hasmenésbőrkiütés
elszíneződés az ujjakon vagy lábujjakon
vörös, irritált szem

Az webáruházuk az EGYHELYROL.hu is próbál odafigyelni a vírus helyzet elkerülésére, ezért Bradoman higiéniás kézfertőtlenítőszer, illetve  Bradolin alkoholos felületfertőtlenítő szert használunk a vállalkozásunkban.

Néhány termékünk: LINK

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December