UVAFERM PM hideg- és alkoholtűrő borélesztő 20 g
UVAFERM PM hideg- (6 Celsius fok) és alkoholtűrő (17tf%) borélesztő 20 g
Rozé és fehér must, gyümölcscefre, aszú, szamorodni, pezsgő.
Adagolás: ~1 zacskó/100 liter

NAIH: 58902/2012.

24 órás kiszállítással az ország teljes területén.

pénzvisszafizetési garanciával
UVAFERM PM hideg- (6 Celsius fok) és alkoholtűrő (17tf%) borélesztő 20 g
Rozé és fehér must, gyümölcscefre, aszú, szamorodni, pezsgő.
TERMÉK, TÖRZS:
Champagne-ban szelektált, kitűnő erjesztési tulajdonságokkal rendelkezőszárított fajélesztő. Saccharomyces cerevisiae (klasszikus Bayanus). Törzsneve: UVA-PM 97C. Killeraktív, nagy mikrobiológiai stabilitású élesztő.
ERJESZTÉSI VISELKEDÉS:
Gyors erjedésindítás, a cukortartalom gördülékeny és maradék nélküli kierjesztése jellemzi. Pezsgőerjesztés esetén is (minden esetben 2 g/l alatt van a maradék cukortartalom). A PM egy igen robusztus sokoldalúan alkalmazható élesztőtörzs.
ALKOHOLTOLERANCIA: A PM 17 %-ig alkoholrezisztens.
ERJEDÉSI HŐMÉRSÉKLET: Már 6 Celsius foktól gyors erjedést biztosít.
ERJESZTÉSI KAPACITÁS: 16,5 g/l cukor ad literenként 1 tf% alkoholt.
SO2-TERMELÉS: Csekély (kb.20 mg/l).
ALKALMAZÁSI KÖR, ADAGOLÁS:
- Pezsgőerjesztésre.
- Erjedésben elakadt mustok újraoltására. Jó alkoholtoleranciája és hidegtűrése miatt a késői szüretelésű, nagy alkoholtartalmú borkülönlegességek készítéséhez is javasolt.
- Száraz szamorodni, aszú és aszú eszencia erjesztésére is.
- Nehéz körülmények közötti erjesztés esetén különösen figyeljünk oda az élesztő megfelelő tápanyagellátására: UVAVITAL komplex élesztőtápanyag alkalmazása.
- Jó kénessav-toleranciája és jó ülepedési tulajdonsága is sokoldalú alkalmazását teszik lehetővé.
Hideg, erjedésben elakadt gyümölcscefrék: 30 g/hl
Pezsgőerjesztés: 20-30 g/hl
Borok erjedésleállása esetén: 30-50 g/hl
Tokaji borkülönlegességek: 20-40 g/hl
CEFRÉHEZ, MUSTHOZ, LIKŐRÖZÖTT ALAPBORHOZ, ASZÚALAPHOZ ADÁS:
REHIDRATÁCIÓ (és nagy alkoholtartalmú borok esetén AKKLIMATIZÁCIÓ) után. Az optimális élesztőaktivitás eléréséhez a szárított élesztőt kb. 10 x-es mennyiségű (azaz 1 kg élesztő kb. 10 l vízben) 35-40 Celsius fok (max. 40 Celsius fok) hőmérsékletű KLÓRMENTES ivóvízben folyamatos keverés közben "feloldjuk". 15 perces állásidő után a rehidratált élesztőt az erjesztendő tételhez adjuk. Az élesztőt az erjesztendő tételben jól keverjük el! A beoltásnál vigyázzunk, hogy a rehidratált élesztő és a beoltandó anyag hőmérséklete közötti különbség ne haladja meg a 10 Celsius fokot. Megoldás: egy- vagy kétlépéses szoktatás.
Erősen alkoholos folyadékhoz történő hozzáadás esetén az élesztőszuszpenzió AKKLIMATIZÁLÁSÁVAL aktivitásveszteséget előzhetünk meg. Ehhez 20 g UVAFERM PM-hez oldatot készítünk kb. 0,4 liter vízből, kb. 40 g cukorból és 2 g UVAVITAL-ból. A rehidratált élesztőt néhány órán át akklimatizáljuk ebben az oldatban. Beoltás után az erjesztendőanyaggal jól keverjük el az élesztőt!
ADAGOLÁS:
Normál körülmények között: 20g/hl
Rozébor erjesztése, hidegerjesztés: 20g/hl
Penészes, rohadt szőlő/gyümölcs esetén: 30-40g/hl
Megakadt erjesztés,pezsgőerjesztés esetén: 30g/hl
TÁROLÁS:
Száraz, hűvös helyen (5 – 20 Celsius fok). 20 Celsius fokon történő tárolás esetén is évekig megőrzi aktivitását. Felbontás után felhasználandó! Kérjük a használati utasítások betartását!
ÓVINTÉZKEDÉSEK:
Az enzimkészítmény porának belégzését, és a felesleges bőrrel való érintkezést el kell kerülni. Bőrre vagy szembe kerülése esetén bő vízzel öblítsük le/ki.
CSOMAGOLÁS:
20 g-os társított fóliás csomagolásban.