UVAFERM CM hideg- és alkoholtűrő borélesztő 20 g
UVAFERM CM hideg- és alkoholtűrő borélesztő (10 Celsius foktól) 20 g
Csonthéjas és bogyós gyümölcsökhőz,vörös- és fehérbor erjesztésre.
Adagolás: ~1 zacskó/100 liter

NAIH: 58902/2012.

24 órás kiszállítással az ország teljes területén.

pénzvisszafizetési garanciával
UVAFERM CM hideg- és alkoholtűrő borélesztő (10 Celsius foktól) 20 g
Csonthéjas és bogyós gyümölcsökhőz,vörös- és fehérbor erjesztésre.
Világszerte jól bevált fajélesztő. Pálinkacefrékhez, vörös- és fehérborokhoz, erjedésben megakadt újborok erjesztéséhez.
TERMÉK, TÖRZS:
A franciaországi Montrachet-ben szelektált Saccharomyces cerevisiae. A CM "Montrachet-Davis 522" néven is ismert.
ERJESZTÉSI VISELKEDÉS:
Az erjedést nagyon gyorsan beindítja. Lendületes, folyamatos és maradék cukor nélküli kierjedést biztosít. Az UVAFERM CM egy világszerte használt jól bevált élesztő. Németországban ez a legkeresettebb szárított fajélesztő.
PÁLINKACEFRÉK:
Csonthéjas és bogyós gyümölcsök cefréinek erjesztésére kiválóan alkalmas. Nagy cserzőanyag-toleranciájú élesztő.
BORERJESZTÉS:
Kitűnő érzékszervi eredményeket ad, fokozza a borok illatát. Elsősorban fűszeres, tanningazdag és testes vörösborok készítésére ajánljuk. A CM Bordeaux-ban és Burgundiában igen elterjedten használt vörösborélesztő. Németországban az első számú vörösélesztő szintén az UVAFERM CM. Az almasavbontással kompatibilis élesztő. Könnyed, gyümölcsös fehérborok és könnyű pezsgőalapborok készítéséhez is ajánljuk.
ALKOHOLTOLERANCIA:
A CM megfelelő tápanyag-ellátottság (UVAVITAL használat) mellett 16-17 tf% alkoholtartalmig is képes erjeszteni.
ERJESZTÉSI KAPACITÁS:
Literenként 16,8 g cukor ad 1 tf % alkoholt.
SO2-TERMELÉS:
Az SO2-termelés minimális: kb. 25 mg/l. A kén-dioxidot lekötő anyagok (pl. acetaldehid) képzése szintén igen kismértékű.
ERJEDÉSI HŐMÉRSÉKLET:
Optimális tartomány 15 és 30 Celsius fok között. 10 Celsius foktól már jól erjeszt.
MUSTHOZ, CEFRÉHEZ ADÁS:
REHIDRATÁCIÓ után. Az optimális élesztőaktivitás eléréséhez a szárított élesztőt kb. 10 x-es mennyiségű (azaz 1 kg élesztő kb. 10 l vízben) 35-40 Celsius fok (max. 40 Celsius fok) hőmérsékletű KLÓRMENTES ivóvízben folyamatos keverés közben "feloldjuk". 15 perces állásidő után a rehidratált élesztőt az erjesztendő tételhez adjuk. Az élesztőt az erjesztendő tételben jól keverjük el!
A beoltásnál vigyázzunk, hogy a rehidratált élesztő és a beoltandó anyag hőmérséklete közötti különbség ne haladja meg a 10 Celsius fokot. Hideg must és cefre esetén (10-15 Celsius fok), 10 Celsius foktól már erjeszt az Uvaferm CM, a fajélesztőt szoktatni kell a hideghez. Tehát a fent leírt vizes előkészítés után az élesztőhöz hozzákeverünk annyit a beoltandó hideg anyag levéből, hogy egy lépcsőben a hőmérséklet-csökkenés a 10 Celsius fokot ne haladja meg, 5 percig állni hagyjuk (majd ha szükséges még egy lépésben hűtjük), majd beoltjuk vele az erjesztendő tételt. A gondos elkeverést egyik esetben se mulasszuk el!
ADAGOLÁS:
Normál körülmények között: 20 g/hl
Penészes, rothadt gyümölcs, újraoltás: 30-50g/hl
TÁROLÁS:
Száraz, hűvös helyen (5 – 20 Celsius fok). 20 Celsius fokon történő tárolás esetén is évekig megőrzi aktivitását. Felbontás után felhasználandó! Kérjük a használati utasítások betartását!
ÓVINTÉZKEDÉSEK:
Az enzimkészítmény porának belégzését, és a felesleges bőrrel való érintkezést el kell kerülni. Bőrre vagy szembe kerülése esetén bő vízzel öblítsük le/ki.
CSOMAGOLÁS:
20 g-os társított fóliás csomagolásban.