• -17,5%
SACCHAROMYCES CEREVISIAE borélesztő 20 g

SACCHAROMYCES CEREVISIAE borélesztő 20 g

Bolti ár: 335 Ft
Bruttó ár:  276 Ft
Kedvezmény: - 59 Ft
Szállítás 2-5 nap
12353

SACCHAROMYCES CEREVISIAE borélesztő (14 Celsius fok felett)  20 g

Fehér- és vörösborok, gyümölcscefrék megbizható erjesztéséhez.

Adagolás: ~1 zacskó/100 liter

Mennyiség
Szállítás 2-5 nap

  Biztonság és megbízhatóság

NAIH: 58902/2012.

  Szállítási információkhoz kattints!

24 órás kiszállítással az ország teljes területén.

  14 napos elállási jog

pénzvisszafizetési garanciával

SACCHAROMYCES CEREVISIAE borélesztő (14 Celsius fok felett)  20 g

Fehér- és vörösborok, gyümölcscefrék megbizható erjesztéséhez.

AKTÍV SZÁRÍTOTT FAJÉLESZTŐ

A SACCHAROMYCES CEREVISIAE italipari alkoholos erjesztésre használatos aktív szárított élesztő, természetből szelektált Saccharomyces cerevisiae. Legalább 15 milliárd élő élesztő sejtet tartalmaz grammonként. Ezt az élesztőt a gyors erjedésindításhoz és az erős stressztoleranciára szelektálták. A gyors erjedésindítás segít megelőzni az élesztős és baktériumos befertőződást és javítja az alkoholkihozatalt, íz- és illattisztaságot. Az élesztő szennyező vadélesztő (100000 élesztőre deklaráltan legfeljebb 1 vadélesztő jut) és baktériumtartalma igen alacsony. Az olcsó élesztők kategóriájában ez a garancia az egészséges, tisztaízű borok és párlatok erjesztésére.

ERJESZTÉSI TULAJDONSÁGOK: 

Gyors erjedésindítás, egyenletes maradék cukor nélküli erjesztés jellemzik. Nem képez habot. Kis mennyiségben képez erjedési melléktermékeket. Tiszta ízű borokat és párlatot erjeszt.

ERJESZTÉSI HŐMÉRSÉKLET-TARTOMÁNY: 

15-34 ºC hőmérséklet-tartományban erjesztőképes.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS: 

Az élesztőt a legjobb hatékonyság és élesztőminőség elérése érdekében pontosan 15 percig  rehidratáljuk, 10x-es mennyiségű 35- 40 Celsius fok hőmérsékletű tiszta vízben. Ha a beoltandó anyag hőmérséklete 25 Celsius fok alatt van, az élesztőt oly módon szoktassuk a hideghez, hogy egylépésben ne érje 10 Celsius foknál nagyobb, sokkoló hőmérsékletkülönbség. Beoltási élesztődózis: 20 g/hl erjesztendő anyag. Penészes, rothadt termés esetén a beoltási dózist emeljük 30 g/hl-re.

TÁROLÁS ÉS KEZELÉS: A szárított élesztőt hűvös, száraz, napfénytől védett helyen, fűtő alkalmatosságoktól távol tároljuk a maximális stabilitás és aktivitás érdekében. Fenti körülmények között tárolva a termék a gyártástól számított 24 hónapig stabil marad.

SZÁRMAZÁSI HELY: Európai Unió.

ADAGOLÁS:

Normál körülmények között: 20g/hl

TÁROLÁS:

Száraz, hűvös helyen (5 – 20 Celsius fok). 20 Celsius fokon történő tárolás esetén is évekig megőrzi aktivitását. Felbontás után felhasználandó! Kérjük a használati utasítások betartását!

ÓVINTÉZKEDÉSEK: 

Az enzimkészítmény porának belégzését, és a felesleges bőrrel való érintkezést el kell kerülni. Bőrre vagy szembe kerülése esetén bő vízzel öblítsük le/ki.

CSOMAGOLÁS:

20 g-os társított fóliás csomagolásban.

Kapcsolódó termékek